24.06

S-Клас серед SUV. Перший тест-драйв нового Mercedes-Benz GLS

Офіційне представництво Mercedes-Benz в Україні, компанія «АвтоКапітал» (структурний підрозділ Корпорації УкрАВТО) знайомить з новим Mercedes-Benz GLS - найбільшим та найрозкішнішим з модельного ряду Mercedes-Benz класу SUV.

Вперше новий GLS був представлений на Нью-Йоркському автосалоні, який проходив у квітні 2019 року. А перший тест-драйв для ЗМІ відбувся вже в червні в штаті Юта, США.

Mercedes-Benz виробляє свої преміум-SUV в США з 1997 року, з моменту презентації першого М-Class. З 2006 року почав пропонуватися варіант в повному розмірі - GL, розрахований на сім персон, а рестайлінг, що відбувся в 2015 році підкреслив розкішний характер другого покоління GLS.

Будучи S-Класом серед автомобілів сегменту SUV новий GLS по-справжньому балує своїх пасажирів. Найбільш важливі з підвищуючих комфорт переваг:

  • Розважальна система MBUX для задньої частини салону: два дисплеї з сенсорним екраном діагоналлю 11,6 дюйма для перегляду фільмів, прослуховування музики та інтернет-серфінгу.
  • Комфорт-пакет для задньої частини салону Plus: окремий планшет для управління всіма підвищуючими комфорт і розважальними функціями системи MBUX для пасажирів.
  • Електрорегулювання для всіх сидінь у всіх модифікаціях, а також функція Easy-Entry для полегшення посадки і висадки пасажирів з третього ряду сидінь.
  • Спрощене відкидання всіх задніх сидінь після натискання кнопки.
  • Використання у другому ряду загального тримісного заднього сидіння, або двох окремих сидінь підвищеної комфортності з підлокітниками.
  • Два повноцінних сидячих місця в третьому ряду.
  • Підігрів сидінь і окремий USB-порт для зарядки для третього ряду сидінь.
  • Система 5-зонного автоматичного клімат-контролю.

Новий GLS cтав ще більшим та просторнішим. У довжину він становить 5207 мм (+ 77 мм), а в ширину +1956 мм (+ 22 мм). Другий ряд став більш просторим завдяки збільшенню колісної бази на 60 мм (до 3135 мм).

Високий рівень комфорту для всіх пасажирів забезпечує електричне регулювання сидінь для кожного з трьох рядів автомобілю. Також, вперше пропонується шестимісний варіант, де другий ряд складається з двох окремих сидінь підвищеного комфорту. При бажанні, збільшити багажний простір можливо до 2400 літрів. Все, що необхідно - опустити третій ряд, який сховається в підлозі багажника, за допомогою електроприводу, а сидіння другого ряду - скласти, тим самим створивши плоску поверхню.

В автомобілі GLS 580 4MATIC вперше встановлено електрифікований двигун V8 з 48-вольтової системою під назвою EQ Boost та інтегрований стартер-генератор.

Активна підвіска E-ACTIVE BODY CONTROL пропонує чудовий комфорт при русі, спортивну керованість і високу прохідність на бездоріжжі. Автомобіль GLS, як і GLE, має в своєму розпорядженні допоміжні системи Mercedes-Benz новітнього покоління, мета яких - надавати підтримку водію в режимі кооперації з ним. Нова система 4MATIC забезпечує високу маневреність на дорозі та відмінну ефективність на бездоріжжі. Відносно аеродинаміки новий GLS демонструє вражаючий для свого сегмента результат - зі значеннями Сх від 0,32. Оновилася і функція допомоги при автоматичній мийці. З її допомогою автомобіль можна одним натисканням кнопки підготувати до в'їзду на лінію автоматичної мийки.

Дизайн екстер'єру

Сучасна розкіш на дорогах та за їх межами - ось в чому полягає дизайнерське послання нового GLS.

Передня частина кузова звертає на себе увагу вертикально розташованою решіткою радіатора у восьмикутному трактуванні та хромованим захистом кузова знизу на передньому бампері. Цей ефектний образ посилюється і вдень, і вночі за рахунок фар головного освітлення. Новий GLS на серійній основі оснащений фарами MULTIBEAM LED, кожна з яких складається зі 112 світлодіодів. Вони забезпечують максимально допустиму законодавством інтенсивність освітлення. Це означає, що яскравість дальнього світла падає нижче референтного значення в 1 люкс лише на відстані понад 650 метрів. Денні ходові вогні з трьох світлодіодних сегментів вказують на статус автомобіля GLS як S-Класу серед SUV.

Автомобіль має показник аеродинамічного опору Сх від 0,32, тим самим демонструючи відчутний прогрес у порівнянні зі своїм попередником (у якого Сх = 0,35) і відмінний результат для сегмента великих представницьких автомобілів класу SUV. Хороша аеродинаміка, з одного боку, допомагає економити паливо, а з іншого - обмежує генеруючі потоками повітря шуми, на мінімізації яких і зосередили свої зусилля інженери-конструктори.

Дизайн інтер'єру

Інтер'єр нового GLS об'єднує комфорт представницького седана Mercedes-Benz з деталями, властивими автомобілям класу SUV.

Великий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи MBUX дозволяє управляти всіма функціями, що підвищують комфорт, безпосередньо з місця водія. Нове спортивне багатофункціональне рульове колесо своїми ефектними спицями підкреслює значимість інтер'єру цього позашляховика.

При оснащенні автомобіля GLS автоматичною системою п'ятизонного клімат-контролю на третьому ряду сидінь з'явилася власна зона з дефлекторами обдування, розташованими в стельовій області. Ця зона обслуговується власною електричною кліматичною установкою, що працює як на обігрів, так і на охолодження.

Двигуни

В Україні вже зараз доступні два варіанти модифікацій двигунів для попереднього замовлення. Обидва дизельні варіанти GLS запускаються в рух шестициліндровим рядним агрегатом OM 656. Мотор доступний у двох варіантах потужності - GLS 350 d 4MATIC потужністю 210 кВт (286 л. С.) та з крутним моментом 600 Н⋅м і GLS 400 d 4MATIC потужністю 243 кВт (330 л. с.) і з крутним моментом 700 Н⋅м.

Новий Mercedes-Benz GLS вже доступний для замовлення в Україні від 2 091 000 долл *. Перші автомобілі очікуються восени 2019 року.

* Вказана рекомендована роздрібна ціна на автомобіль Mercedes-Benz GLS 350d станом на 24.06.2019 з урахуванням ПДВ.